Бактеріози рослин: ефективний метод протидії

У наш час, в системі захисту рослин основна увага приділяється здебільшого фунгіцидним обробкам рослин, з допомогою яких, можна попередити зараження грибковими хворобами або ж припинити їхній розвиток (у випадку, якщо вони вже почали розвиватися). Бактеріальні ж захворювання (бактеріози рослин), хоч і визнаються, однак ніяких суттєвих системних заходів проти них, в більшості випадках ніхто так і не вживає. А даремно! Адже в останні роки саме бактерії набули найбільшого поширення серед усього спектру захворювань рослин, й тому ця проблема стає все більш гострішою та призводить до суттєвих економічних втрат.

До найбільш частих джерел інфікування відносять насіння та посадковий матеріал, в рідких випадках – заражені рештки рослин. Цікаво, що досить часто за візуальними ознаками можна також визначити, має насіння ураження фітопатогенами чи ні. Для прикладу, зернові культури в такому випадку матимуть пласке (деформоване) насіння, покрите темними плямами чи жовтим нальотом, для саджанців плодових культур характерними будуть почорнівші плямки та місцями здута кора; на бульбах будуть видимі ушкодження, виразки та тріщини.

Однак, не все так просто, адже не всі випадки інфікування насіння можна розгледіти візуально. Так на насінні цукрових буряків ніяких зовнішніх змін побачити неможливо. А встановити було інфікованим посіяне насіння, можна буде лише в період вегетації (після декількох обстежень).

Варто також зазначити, що виділяють два види хвороб, викликаних фітопатогенами, гострі, тобто ті, які тривають протягом одного вегетаційного періоду, та хронічними (у багаторічних рослин). В той час, як пошкоджувати рослини вони можуть, як локально (окремі частини та органи рослин), так і дифузно (загально пошкодивши усю рослину).

ДоброДІЙ-Комфорт для захисту рослин від бактеріозів

Тому, зважаючи на це, з 2017 року українська компанія-виробник «Майбутнє Будуємо Разом» успішно запустила на український ринок високодієвий препарат ДоброДІЙ-Комфорт, з фунгіцидною дією й без використання хімічних добавок.

Головною ж особливістю даного добрива є те, що воно одинаково успішно бореться, як з найбільш поширеними грибковими, так і бактеріальними захворюваннями рослин. Тобто, така проблема, як бактеріози рослин ефективно вирішується за допомогою даного продукту, а передпосівна обробка насіння та позакореневе підживлення рослин з його використанням, стають ще більш результативними.

Слід також зауважити, що ефективна дія добрива «ДоброДІЙ-Комфорт» багаторазово була підтверджена, як у лабораторних, так і в польових умовах. А власними відгуками та хорошими результатами від застосування кожного року діляться задоволені фермери-агрономи з усіх куточків України.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *